Clubul Juriștilor a organizat un Offline cu Oleg Efrim, ex-Ministru al Justiției

clubul-juristilor-oleg-efrim

Clubul Juriștilor al Ligii Tinetetului din Moldova în colaborare cu Catedra Drept public, Facultatea Economie Generală și Drept, ASEM și Consiliul Studențesc a Facultății EGD, ASEM au organizat pe 6 octombrie un offline cu Oleg Efrim, care a discutat despre reformele în domeniul justiţie din Republica Moldova.

Evenimentul a avut loc la ASEM, unde tinerii și-au dat întâlnire cu avocatul Oleg Efrim, ex-Ministru al Justiției, care a relatat situații din activitatea sa de Ministru al Justiţiei, despre reformele înfăptuite, accentuând, faptul că majoritatea populaţiei nu are încredere în această putere.
La eveniment s-a pus în discuție faptul, dacă este legal și eficient un procuror general străin, la care Oleg Efrim a răspuns: “În primul rând este ilegal. Persoana care accede la funcția de procuror general trebuie să intrunească anumite condiții prevazute de legislație. Iar în al doilea rând, este greșit să credem că un singur om poate schimba totul, el are nevoie de o echipă de oameni competenți”.

Ex-Ministrul de Justiție, Oleg Efrim menționează că justiţia nu trebuie doar făcută, ea trebuie să fie demonstrată, sugerând ideea că, astfel, oamenii își vor spori încrederea în această putere supremă.

oleg-efrim-liga-tineretului-offline

Organizatorii au rămas plăcut surprinși de faptul că în sală s-au aflat circa 50 de participanți, ceea ce denotă faptul că interesul față de domeniul juridic este destul de mare.

Cristina Frinea, asist. univ. la Catedra Drept public, ASEM, prim-coordonator al Clubului Juriștilor, a menționat: “Evenimentul a fost orientat spre tineri, studenții de la drept, însă am avut în sală chiar și persone care activează în domeniul justiției – angajați ai instanțelor de judecată, tineri juriști și de asemenea Șeful Secretariatului Curții Supreme de Justiție – Valentin Lastarețchi. Acest fapt, mă face fericită, pentru că lumea e cointeresată și își dorește schimbarea”.

liga-tineretului-cristina-frinea

Ana Oaserele, coordonatorul Clubului Juriștilor al Ligii Tineretului, a spus că se bucură enorm, de faptul că a reușit să realizeze aceast eveniment, atât membrii Clubului Juriștilor, cât și alte persoane au avut posibilitatea să cunoască mai multe detalii despre reformele în justiție. “Inițial mi se părea imposibil să organizez un astfel de eveniment, dar odată ce Domnul  Oleg Efrim și-a confirmat prezența totul a părut mult mai simplu. Acesta a avut un discurs foarte sincer, care ne-a motivat să iubim ceea ce facem pentru a atinge culmi. Vreau să îi mulțumesc pentru prezența excepțională, dar și celor care m-au susținut și ajutat atunci cind am întîlnit unele impedimente”.

Participanții au avut posibilitatea să adreseze întrebări și să discute despre anumite probleme din societatea în care trăim zi de zi.
“Nu am primit răspunsuri chiar la toate întrebările, poate nu toate au fost coform așteptarilor mele, întrucât eu am alte viziuni. Dumnealui a explicat într-un alt mod, probabil eu sunt influențat mai mult de societate și am un punct de vedere mai diferit” a spus Vladimir Crețu  membru al Clubului Juriștilor al Ligii Tineretului.

oleg-efrim-liga-tineretului

“Offline-ul cu Oleg Efrim a fost foarte prodictiv pentru mine, mi-a plăcut felul în care a abordat anumite subiecte, sinceritatea de care a dat dovadă și atmosfera în care a decurs întâlnirea. Datorită lui am devenit mai cointeresată de acest domeniu și schimbarea care doresc să o fac. Sunt ferm convinsă că a fost o întâlnire reușită și o onoare să-l avem în față pe Ex-ministrul Justiției”, a zis Valentina Madan, participantă.

Menționăm că Clubul Juriștilor al Ligii Tineretului programează și alte evenimente și proiecte, pentru ai urmări accesați pagina de facebook.

oleg-efrim

liga-tineretului-eveniment

offline-oleg-efrim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.