Președintele Igor Dodon susține Festivalului Internațional al tinerilor și studenților

Astăzi, președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu membrii Comitetului organizatoric al Festivalului Internațional al tinerilor și studenților, ediția a XIX-a, din care face parte și Ion Curmei, președintele Ligii Tineretului. Festivalul  se va desfășura în perioada 14 – 22 octombrie 2017, în orașul Soci, Rusia.

“În cadrul întrevederii am făcut un schimb de opinii cu privire la momentele organizaționale. Am solicitat ca criteriile de selectare a participanților la festival să fie cît mai transparente”, a menționat Igor Dodon.

La Soci este preconizată participarea a 20 de mii de tineri cu vîrsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, din peste 160 de țări. Moldova va fi reprezentată de o delegație de 250 de persoane, inclusiv din Transnistria, UTA Găgăuzia, din toate raioanele țării, de diferite etnii, specialități, viziuni politice, etc. Delegația țării noastre va participa cu suportul și sub patronajul Președintelui Republicii Moldova.

“Am avut o discuție productivă împreună cu mai mulți reprezentanți ai ONG-urilor și într-un final am reușit să obținem susținerea președintelui pentru ca tinerii să poată să meargă gratuit până la Soci”, a menționat Ion Curmei, președintele Ligii Tineretului.

Fotografia postată de Igor Dodon.

Pentru a participa la cel mai grandios festival mondial puteți completa formularul http://www.russia2017.com/ .

Festivalului Internațional al tinerilor și studenților este cel mai important eveniment al tinerilor din toată lumea și se desfășoară o dată la patru ani.