A sosit primăvara-anotimpul plin de farmec!

DSC_0084

Noi, voluntarii de la Liga Tineretului din Moldova uimim și facem fericiți cu cărți și mărțișoare copii de la Spitalul ”Emil Coțaga”.
Pe  data  de 1 Martie, voluntarii de la Liga Tineretului din Chișinău și-au deschis inimile pentru copiii care au nevoie de o mică bucurie în această primăvară ,dăruindu-le cărți și mărțișoare. Cei care ni-au susținut în această campanie au fost colaboratorii Biliotecii Naționale 11039406_420079284826279_30103343_npentru copii Ion Creangă, care au donat cîte un set de cărți pentru copiii fiecărei secții din spital, iar m ărțișoarele au fost confecționate în cadru a două ateliere.

La data de 15 februarie  a fost organizat atelierul de confecționare a mărțișoarelor în incinta Bibliotecii Naționale pentru copii Ion Creangă, la cre au participat tineri voluntari  și cititorii bibliotecii ghidați de parinții și personalul bibliotecii. Ediția a II-a  a fost desfășurată în incinta Colegiului Național de Viticultură și Vinificație din Chișinău pe data de 26 februarie. Alături de voluntarii din Stăuceni au participat voluntarii Reprezentanței LTM din Criuleni și membrii ai Clubului Jurnalștilor, unde  și-au dat frîu imaginației și au confecționat cele mai splendite mărțișoare pentru micii noștri. Scopul orgnanizării acestei campanii a fost de a dărui zîmbetul pe buze micuților care  această zi superbă, au petrecut-o în spital.

Nu a rămas nimeni fără atenție și mărțisoare, fiecare secție din spital a primit cîte un set de cărți, iar mărțișoarele au înfrumusețat pieptul DSC_0112fiecărui pacient , indiferent de vărstă.

”De 33 ani de cînd a fost inființat spitalul nu se ține minte o astfel de donație.” a declarat Curca  Rodica, asistentă medicală din secția arsuri. De acum micii pacienți vor avea cu ce să-ți umple timpul în afara procedurilor, vor lectura sau vor citi povești celor care încă nu cunosc să citească, celor mai mici pacienți ai spitalului. Luarea prin surprindere a copiiilor cu o astfel de surpriză de 1 martie a fost un cadou foarte plăcut, voluntarii au fost primiți cu brațele deschise și cu zîmbetul  pînă la urechi.

Liga Tineretului vă îndeamnă pe toți, ca odată cu primăvară să vă deschideți sufletele spre noi realizări și să pictați zîmbete pe chipurile celor ce își petrec viața prin monotonia spitalului. Fiți mai buni și atunci lumea va fi o poveste!

 

Autor: Elena Mutu, voluntară al Clubului Jurnaliștilor din cadrul LTM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.