Acțiunea de înverzire a capitalei cu susținerea Comitetului Organizatoric al Festivalului Internațional al Tinerilor și Studenților 2017

Astăzi, 5 aprilie, zeci de tineri voluntari și-au unit forțele în activitatea comună de plantare a puieților de liliac pentru a înverzi orașul Chișinău. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Comitetului Organizatoric al Festivalului Internațional al Tinerilor și Studenților 2017, care va avea loc între 14-22 octombrie 2017 în Sochi, Rusia.

Voluntarii și-au dat întîlnire în parcul central, acolo unde timp de 2 ore au reușit să planteze 100 de copaci, donație din partea delegației care va reprezenta Republica Moldova în Sochi.

“Am sădit acești copăcei de liliac pentru a înfrumuseța orașul și desigur pentru ca să fie vizibil faptul că tinerii se implică în dezvoltarea orașului” a menționt Ion Curmei, președintele Ligii Tineretului din Moldova.

La acțiunea de înverzire a Chișinăului s-au implicat tineri din mai multe organizații naționale și internaționale, printre care și membrii Ligii Tineretului din Moldova.

“Plantarea copacilor este o prioritate în ecologia urbană, sunt și voi fi mereu cointeresat să ajut în acest scop pentru că știu cît de multe beneficii aduce această activitate, acesta probabil și este faptul care m-a condiționat să nu trec cu vederea și plantarea din centrul capitalei, mă bucur mult că am reușit să plantăm practic pe orice bucată de pămînt goală” a menționat Sergiu Voloc, membru al Ligii Tineretului din Moldova.