Ar fi atît de vesel,dacă nu ar fi atît de trist….

La de 27 martie, membrii Clubului Juriștilor din cadrul Ligii Tineretului din Moldova au fost în excursie la penitenciarul Nr.13 din or.Chișinău.

Excursia a fost realizată datorită lui Oleg Pantea, doctor în drept ,  șef Direcție Activitate Educativă, Psihologică și Asistență Socială în Departamentul Instituții Penitenciare, colonel de Justiție și conducerea penitenciarului.10155087_222160034650227_1460314607_n (1)

Viitorii juriști au aflat  multă informație despre istoria și activitatea penitenciarului.  Această instituție a fost deschisă în 1864, încă pe timpurile guvernării Imperiului Țarist și funcționează pînă în prezent. Este un penitenciar de tip închis  unde se dețin persoanele care așteaptă răspunsul Judecatoriei. Aici își așteaptă verdictul atît bărbați și femei, cît și minori .

Lucrătorii penitenciarului au fost foarte receptivi și au relatat nu numai despre istoria penitenciarului, condițile de trai de aici, dar și au arătat biblioteca, care ne-a impresionat prin fondul de carți, izolatoarele și desigur multe alte încăperi unde deținuții își petrec timpul.Această instituție este cea mai veche  dintre cele 17 penitenciare existente la moment în RM.

Considerăm, ca asemenea vizite, excursii,  întîlniri cu oamenii care și-au făcut nume în jurisprudență, vin să îmbogățească cunoștințele teoretice și practice pe care le primesc mebrii clubului în instituțiile în care își fac studiile .Prin astfel de evenimente, studenții se pot familiariza cu specificul viitoarei lor profesii.

Aveți grijă de voi unde nu ați fi!

Autor: Oliatovschi Gabriel,membru al clubului juriș tilor al LTM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.