Avocatul Vlad Gribincea în vizită la Clubul Juriștilor

La 6 martie curent, membrii Clubului Juriștilor l-au avut ca invitat  special pe avocatul Vlad Gribincea.

În cadrul întâlnirii, avocatul a vorbit despre structura și activitatea Curții Europene a Drepturilor Omului, despre  procesul   prin  care  se  aleg  judecătorii în cadrul CEDO și care  sunt  cerințele care trebuiesc îndeplinite. Vlad Gribincea a menționat ca în  prezent sunt 47 judecători, care își  exercită  mandatul  la Curte, cu titlul individual și că din 2012 Republica Moldova  îl are pe Valeriu Grițco ca judecător la Curtea Europeana a Drepturilor  Omului. Avocatul a menționat că cei mai buni juriști sunt din Marea Britanie, Germania și Franța.

Tinerii s-au arătat interesați de condițiile în care o persoană poate solicita respectarea drepturilor la CEDO. La aceeași întâlnire s-au analizat și cîteva  hotărîri luate de  Curtea Europeană a Drepturilor  Omului.

Avocatul Vlad Gribincea i-a îndemnat pe membrii Clubului Juriștilor să  depună  mult  efort și  muncă asiduă, ca în  viitor  să  devină buni juriști chiar să  activeze în  cadrul CEDO.

Menționăm că Vlad Gribincea este unul dintre cei mai cunoscuți avocați din Republica Moldova, specializarea sa principală ca avocat fiind reprezentarea reclamanților în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.

Autor: Elena Nastas,

membru al Clubului Juriștilor al LTM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.