Cele mai frumoase femei în ii au participat la Ospățul Sânzienelor

 

 

Sinziene-72-of-74-1140x760

   De Ziua Internațională a Iei, revista Ea.md, împreună cu Echipa KLumea au marcat  această sărbătoare printr-un Ospăț al Sânzienelor. Fiind organizat în Scuarul Catedralei, la eveniment au participat zeci de femei îmbrăcate în ii și purtând pe cap coronițe.
   Însoțite de prietene sau copii, acestea au ieșit la iarbă verde, unde au luat prânzul, au stat la taclale, au ascultat muzică la cobză cu Stela Botez, au împletit coronițe și, nu mai puțin important, au pozat frumos. ,,Defapt, presupune un prânz la aer liber cu toți cei care doresc să sărbătorească astăzi ziua iei și să ia prânzul împreună cu ceilalți care poartă o ie și fac o comunitate astăzi. Am vrut în așa mod să ne exprimăm și noi acest frumos salut către toți cei care poartă ia cu mândrie” susține organizatorul evenimentului, Viorica Nagacevschi.

 

Sinziene-74-of-74

 

    Majoritatea femeilor au purtat ii autentice, brodate manual după ornamentele moștenite din moși- strămoși, iar unele au venit în ii stilizate. ,, Eu mă bucur foarte mult de faptul că se revine la această tradiție, asta înseamnă că avem oameni îndrăgostiți de frumos și tradiție. Încercăm și noi să promovăm acest lucru în continuare. ” a declarat Elena, participantă la eveniment.
    În acest an „Ospățul Sânzienelor” a ajuns la ediția a II-a, iar la anul promite a fi organizat într-o locație mai largă.

 

Sinziene-70-of-74

 

Autor : Veronica Paraschiv, membrul Clubului Jurnalistilor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.