Clubul Diplomaţilor versus ,, Femeile în politică- Da sau Nu?”

DSC_1064Pe data de 6 octombrie, curent, în cadrul Clubului Diplomaţilor s-a dat start primei dezbateri publice din anul acesta. Tonul competiţiei a fost preconceput de tema ,,Femeile în politică- Da sau Nu?. În cadrul dezbaterilor, s-au confruntat două echipe puternice, cu concepţii diametral opuse, susținutede o întreagă suită de argumente şi de contraargumente, care au fost pregătite din timp cu multă tenacitate.

Dinamica dialogului diplomatic a fost unastrategică şi foarte bine consolidată Pe parcursul dezbaterilor au fost menţionate rolurile primordiale ale femeii: sursă a continuităţii umane, nucleu al căminului familial şi pilonDSC_1076 forte în procesul decizional. În acest sens, stabilirea prospectivelor teoretice şi a celor practice a adus în discuţie participarea ,,doamnelor de fier”în procesul decizional, iar schimbările făcute în societate de personalități ca Margaret Thatcher, Angela Merkel, Catherine Ashton, Natalia Gherman, sunt exemple concludente în acest sens.

Desigur, actualitatea temei este una majoră, prin faptul că delegarea femeii la putereeste un aspect care vorbește despre caracterul universal al democraţiei. Noi, tinerii diplomaţi în devenire, nu am pus la îndoialăcapacitatea unei femei de a face politică. Noi am analizat, am discutat şi în plus, o experienţă nouă am acumulat!!!Mulţumim participanţilor la dezbateri şi urăm ascensiune femeilor!!!

Autor: Silvia Cigoreanu, membru al Clubului Diplomaţilor din cadrul LTM

DSC_1099

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.