Cluburi

Departamentul Ştiinţă

Departamentul ştiinţă este responsabil de organizarea diferitor conferinţe, dezbateri, mese rotunde, seminare. În cadrul acestuia funcţionează 4 cluburi: Clubul Jurnaliştilor, Clubul Diplomaţilor, Clubul Economiştilor şi Clubul Juriştilor.

  • Clubul Jurnaliştilor

„Clubul Jurnaliştilor” îşi propune să adune toţi tinerii pasionaţi de jurnalism într-o „comunitate” interactivă, dinamică şi creativă. Activitatea clubului presupune întruniri săptămânale, sub formă de training-uri, dezbateri, conferinţe şi întâlniri cu jurnalişti din presa scrisă, radio, TV sau online. Membrii Clubului vor avea posibilitatea să-şi încerce puterile şi în jurnalismul practic, prin implicarea în proiectele Ligii şi prin realizarea de noi proiecte media.

Scopul principal al  „Clubului Jurnaliştilor” este pregătirea şi promovarea tinerilor specialişti în domeniul mass-media. Cunoaşterea rolului şi importanţa mass-mediei într-un stat democratic, oferă membrilor „Clubului Jurnaliştilor” posibilitatea de a contribui în mod conştient la procesul de dezvoltarea a ţării.

„Clubului Jurnaliştilor” include un ciclu de întruniri săptămânale pe o perioada de 9 luni în an, care includ atât aspecte teoretice, cât și practice. În cadrul întâlnirilor membrii „Clubului Jurnaliștilor” discută despre diverse teme legate de domeniul mass-media, dar dezbat și diverse probleme actuale din societate.

Email: [email protected]ligatineretului.md

Pagina de Facebook: Clubul Jurnaliştilor

  • Clubul Economiştilor

Daca iți dorești sa posezi posibilitatea de a vorbi liber despre valoarea actualizată netă și a tine discursuri libere,la temele ce țin de economia țării în care trăiești, și in același timp, să cunoști diferența dintre Produsul Intern Brut și Produsul Intern Net; vreai să afli mai mult despre Burse de Valori, masa monetară, etc. atunci te invitam sa faci parte din clubul nostru, CLUBUL ECONOMISTILOR. Din echipa noastră fac parte persoane care intr-adevăr sunt interesate in domeniile contabilității, economiei, finanțelor, sistemului bancar. În cadrul training-urilor şi dezbaterilor organizate aici, tinerii au avea posibilitate să afle secretele profesionale ale unor economiști, manageri şi businessmeni de succes, dar şi să dezbată probleme importante cu care se confruntă economia Republicii Moldova sau a altor state ale lumii. Prin intermediul dezbaterilor vom încerca împreună să stabilim acțiunile ce trebuie întreprinse pentru a îmbunătăți situația economică a țării noastre, ca pe viitor să devenim adevărați specialiști care vor scoate țara din impas.

Iar pentru a vedea mai bine mecanismul funcționării unei economii, unui sistem bancar, periodic se organizează excursii la diferite instituții financiare.

Suntem o echipă, iar echipa înseamnă comunicare, prietenie, înțelegere și productivitate. Doar prin munca obții succese, doar prin ambiție ajungi la scopul propus.

Email: [email protected]ligatineretului.md

Pagina de Facebook: Clubul Economiştilor

  • Clubul Juriştilor

„Clubul Juriștilor” este punctul de întâlnire dintre specialiștii și studenții din domeniul jurisprudenței, care vin să discute și să pună în practică noi perspective în domeniul dreptului și al sferei legale în Republica Moldova. La întâlnirile săptămânale, membrii Clubului vor avea posibilitatea să afle răspunsuri la întrebări ce ţin de legislaţie şi drepturile omului de la profesioniști cu experienţă.

Clubul Juriştilor este deschis tuturor persoanele implicate sau interesate de activitatea juridică: procurori, avocaţi, avocaţi stagiari, judecători, jurişti, studenţi ai facultăţilor de drept, precum şi tuturor celor care doresc să-şi extindă orizontul culturii juridice.

Clubul Juriştilor va oferi participanţilor o interpretare clară şi corectă, o descifrare minuţioasă a prevederilor legislaţiei civile, penale, administrative, procesuale şi din alte ramuri ale dreptului.

Clubul Juriştilor va desfăşura următoarele activităţi:
– Organizarea unor lecţii publice asupra unor probleme specifice din domeniul dreptului;
– Organizarea şi desfăşurarea unor simulări de procese de judecată;
– Editarea şi publicarea de articole cu tematică juridică;
– Oferirea de consultaţii juridice asupra unor cazuri particulare de aplicare a legislaţiei, la solicitarea oricărei persoane interesate ş.a.

Email: [email protected]ligatineretului.md

Pagina de Facebook: Clubul Juriştilor

  • Clubul Diplomaţilor

„Clubul Diplomaților” reprezintă uniunea viitorilor diplomați și își propune dezvoltarea abilităților tinerilor activi și perspicace. Membrii clubului se vor întruni săptămânal pentru a dezbate probleme importante şi pentru a învăţa arta diplomaţiei de la personalităţi importante din Republica Moldova şi de peste hotare.

Diplomaţia este o artă specială care nu se confundă, nici prin obiect, nici prin metode cu alte activităţi umane şi, de aceea, are nevoie de specialişti care să se consacre cu pasiune şi dăruire totală acesteia – diplomaţii.

Diplomaţia guvernează relaţiile între state, ea este arta de a atrage simpatii pentru ţara ta şi de a o înconjura de prietenii care să-i protejeze independenţa, precum şi de a reglementa pe cale paşnică diferendele internaţionale. Ea este în acelaşi timp tehnica răbdătoare care guvernează dezvoltarea relaţiilor internaţionale.

În cadrul Clubului Diplomaţilor, tinerii se vor întruni săptămânal pentru a dezbate teme interesante cu profesionişti din domeniul diplomatic. În cadrul întrunirilor se va discuta despre regulile de comportament şi etichetă, despre activitatea şi conduita personalului din serviciul diplomatic, despre arta negocierii, despre privilegii şi imunităţi diplomatice, despre relaţiile internaţionale ş.m.a.

Email: [email protected]ligatineretului.md

Pagina de Facebook: Clubul Diplomaţilor

Departamentul Social, Cultură şi Sport

Activitatea Departamentului social, cultură şi sport se axează pe diferite proiecte socio-culturale şi sportive. Reprezentanţii departamentului se vor implica în acţiuni de caritate, acţiuni de salubritate, vor promova bunele practici de responsabilitate socială, prin intermediul unor flash-mob-uri, campanii informative, sociale etc.

Tot acest departament este responsabil de organizarea excursiilor şi de obţinerea unor reduceri pentru studenţi pentru patinoare, cinematografe, săli de bowling şi alte activităţi distractive. Toate aceste acţiuni se realizează în conlucrare cu administraţia Ligii Tineretului din Moldova, care va simplifica unele proceduri.

Departamentul social, cultură şi sport este responsabil şi de organizarea diferitor manifestări sportive şi evenimente culturale pentru membrii LTM – concursuri, concerte, spartachiade, jocuri interactive, ieşiri în aer liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.