Conferință internațională: ”Planul de afaceri –instrument indispensabil al întreprinzătorilor de succes”.

În perioada 3-7 ianuarie, Movileanu Elena, profesoară de Finanțe și Baze antreprenoriale, a organizat pentru elevi o conferință internațională cu genericul: ”Planul de afaceri –instrument indispensabil al întreprinzătorilor de succes”.

La conferință au participat 10 elevi din Republica Moldova și 3 elevi din România.

Pentru început aceștea au prezentat un Plan de Afaceri în domeniul turismului  și agriculturii, dupa care participanții au fost interogați pentru a fi ulterior evaluați de membrii juriului. Concurența a fost simțitoare, însă toți au avut parte de un premiu și anume câte o excursie în diferite orașe, oferite de agenția de turism-Panda Tur.

Premiul Mare (Excursie de weekend la Kiev ) l-au primit Petu Victor și Mocanu Ion

Locul I (Excursie de weekend la Odessa ) : Foiu Adriana și Pahomi Maria

Locul II (Excursie  de weekend la Iași ): Bugan Nicoleta și Prepelița Valeria

Locul III (Excursie de o zi la Iași ): Gasnaș Gabriel , Șarpe Ana-Maria , Chedric Sanda și  Ghimp Tatiana

”Conferința a fost una deosebit de productivă ,întrucât ne-a reușit să îmbinăm utilul cu plăcutul. Mi-am lărgit enorm bagajul de cunoștințe în domeniul turismului, interacționând cu persoane din acest domeniu și am înțeles calea pe care o parcurge o idee de afaceri până când ajunge în practică. O satisfacție deosebită am avut în urma prezentarii proiectuluu, deoarece întradevar te simți bine cănd ești ascultat si când obții un feedback pozitiv din partea juriului și a colegilor, deoarece înțelegi în ce direcții trebuie să crești. Deci, consider că fiecare dintre noi și-a atins scopurile la această conferință” a spus Pahomi Maria.

Fiind în toiul sărbătorilor de iarnă, elevii nu au uitat de tradiții, astfel și-au colindat profesoara ,dar și membrii juriului,primind dulciuri și bani.

Participanții conferinței au avut și un program distractiv-cultural în Orașul Brașov .Ei au vizitat cele mai deosebite și frumoase locuri : Biserica Neagră, Centrul Vechi, Castelul Bran, Piața de suvenire, Castelul Groazei, Castelul Peleș, Castelul Pelișor, iar pârtiile din Poiana Brașov le-au facut programul desăvârșit, întrucât s-au distrat de minune.

”Am fost aduși la cunoștință că Doamna Elena  dorește organizarea unei conferințe bazate pe elaborarea unui plan de afaceri la nivel internațional, propunere care m-a interesat momentan, și care îmi oferise, într-un final, crearea propriului business plan atât de dorit. Am fost plăcut surprins să aud că nu doar vom parcurge o distanță mare pentru prezentarea planurilor, dar și vom vizita Brașovul, Palatele române și Poiana Brașov, combinând utilul cu plăcutul. În ciuda anumitor circumstanțe și a câtorva neclarități, atât eu, cât și restul grupului, ne-am simțit mai mult decât bine, fiind capturați de frumusețea peisajului românesc ”a spus Victor Petcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.