Cronograf vine în orașul tău

 

cronograf

    

  Festivalul Internațional de Film Cronograf începe o caravană prin 15 orașe din Moldova și ţările vecine. Turul se va desfășura în perioada 29 iunie – 23 octombrie.

      Scopul primordial al festivalului constă în diversificarea programului cultural în diverse regiuni ale RM. „Cronograf CadRO TUR” vine să suplinească această sete a oamenilor din zona rurală a țării de evenimente culturale, să le dea un plus de confort spiritual și să le ofere, ca pe vremuri, plăcerea unei escapade la film.

„Demult ne propuneam să ieșim din capitală și să ajungem cu filmele documentare din arhiva „Cronograf”-ului și producțiile OWH Studio la publicul din localitățile rurale și centrele raionale”, susține regizoarea Leontina Vatamanu, directorul artistic al FIFD „Cronograf”.

       Marea surpriză a proiectului este filmul documentar „Te iubesc, Ion și Doina”, cea mai recentă producție OWH Studio (2014), în regia Leontinei Vatamanu. Filmul prezintă viața și creația legendarului cuplu Ion și Doina Aldea-Teodorovici .

Prima ediţie Cronograf cadRO TUR a avut loc pe 29 iunie la Costiceni, regiunea Cernăuți, de unde echipa OWH Studio va parcurge un traseu bine stabilit prin orașele din nordul și centrul țării, staționând în fiecare localitate câte 2 zile. Cinefilii din capitală vor putea urmări itinerarul parcurs, precum și impresiile publicului din toată țara, redate într-un making of, proiectat pe marele ecran la finalizarea proiectului.

 

 

10428427_736874289685351_6113971576400261920_n

 
Autor: Veronica Paraschiv, membrul Clubului Jurnaliştilor

Sursa foto: owhstudio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.