Departamentul social,cultura și sport in vizită la Jurnal FM

La 1 aprilie curent,  un mic grup al Departamentului Social Cultură și Sport din cadrul Ligii Tineretului din Moldova a mers în vizită la Jurnal FM. Svetlana Raileanu, consilier al LTM, coordonator  al departamentului  și  doi membri , Igor Ivanes și  Ana Sandu au avut oportunitatea, în direct  la emisiunea “Jurnal Actual” de la ora 12:00 să relateze  despre obiectivele, proiectele si alte activități ale departamentului.  Sa  dus  un dialog interactiv si cognitiv împreună cu moderatorii emisiunii Iana Pereteatcu și Vitalie Drucec.

_DSC0198La întrebarea asupra activității si a scopurilor departamentului,  Svetlana Raileanu a menționat “Scopul de fapt este implicarea tinerilor în acțiuni de caritate, salubritate, promovarea bunelor practici de prezentare socială prin intermediul flash moburilor și a altor campanii sociale”. S-a mentionat și despre activitățile  care s-au realizat deja,  precum acțiunea de caritate „ O haină pentru un boschetar”,  „Un marțișor de 1 martie”.  Nu s-a uitat nici despre evenimentul dedicat Zilei Umorului –„Zimbeste, Liga Tineretului te iubeste”,care a avut loc pe 1 aprilie, la ora 15:00 în Parcul  public “Valea Morilor”.

S-a menționat și despre filiale LTM din teritoriu, precum cele din Telenești si Ungheni,  cu care se mențin relații strînse, prin convorbiri telefonice și on-line,au loc schimb de practici și multe altele.

Tot în acest context sa vorbit despre acordul de colaborare dintre Liga Tineretului din Moldova în frunte cu Ion Curmei și Liga Tineretului din România condusă de Alin Burdușa, semnat în toamna lui 2013. Acest act prevede o conlucrare frumoasă și utilă între aceste două proiecte și  susținere reciprocă .Deasemenea sa discutat și despre colaborările cu tinerii din Belarus și Kîrgîstan.

Un ultim mesaj pentru ascultători din partea Departamentului Social Cultura si Sport, dar și din partea tuturor membrilor LTM a fost un îndemn către toti tineri energici, plini de viață si cu inițiativă “Să nu stea mult pe gînduri și să vină la Liga Tineretului din Moldova. Aici au șansa  să-și demonstreze talentul si capacitățile de care dispun .Doar astfel  noi creștem ,evoluăm și devenim mai buni”.

 

Autor: Sandu Ana , mebmbru al Departamentului Social, Cultura si Sport din cadrul LTM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.