Diplomaţii de la LigaTineretului au învăţat Arta de a convinge

Pe data de 3 martie 2014, membrii Clubului Diplomaţilor au participat la trainingul cu tema „Arta de a convinge”.

Elena Ursu, coordonator local și național de traininguri la o organizaţie nonguvernamentală, le-a vorbit tinerilor diplomaţi şi altor membri ai Ligii despre cum să fii convingator.

Aceasta le-a prezentat cele 6 principii ale persuasiunii ale lui Robert Cialnini şi anume: Autoritatea, Dovada Socială, Simpatia, Principiul Reciprocităţii, Angajamentul şi Consecvenţa, Raritatea.

Nu a lipsit nici partea practică, în care cei prezenţi la training au fost împărţiţi în 3 echipe pentru a relata un model de convingere, din propria experienţă, în baza principiilor enunţate.

„Trainingul chiar a fost super, trainerul a prezentat bine şi explicit informaţia. M-a bucurat faptul că informaţia pe care am aflat-o am putut să o şi aplicam”, a spus Cristian Burlea, membru al Clubului Diplomaţilor.

Trainerul Elena Ursu a afirmat: „Cred că trainingul de azi a fost util pentru colegii mei. Oamenii trebuie să cunoască metodele care se utilizează în companiile din Moldova şi cum pot fi manipulaţi de acestea”.

Astfel de traininguri se petrec săptămânal la Clubul Diplomaţilor al Ligii Tineretului din Moldova. La trainingul următor se va vorbi despre “Argumentare”. 

Autor: Alexei Subceanu,

membru al Clubului Jurnaliştilor al LTM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.