Felicitări de Ziua Internațională a Studenţilor

Ziua StudentilorLiga Tineretului din Moldova vă  felicită cu ocazia Zilei Internaționale a Studenţilor!

Ion Curmei, Preşedintele Ligii Tineretului, vă doreşte din numele întregii echipe, să rămâneți mereu la fel de energici, plini de viaţă, creativi şi frumoși, să faceţi faţă tuturor provocărilor şi să savuraţi viaţa din plin! Să aveţi parte de multe realizări, fericire, șanse de afirmare şi un viitor aşa cum vi-l doriţi! Bucuraţi-vă din plin de anii de studenţie, implicaţi-vă în cât mai multe activităţi interesante şi încercaţi să răsturnaţi şi munţii pentru a face o schimbare pozitivă în societatea în care trăim!

Liga Tineretului vă este alături şi vă invită să faceţi parte din echipă, căci unde-s mulţi, puterea creşte! Aplicaţi acum şi bucuraţi-vă de oportunităţile pe care vi le oferim!

“Tinereţea este basmul cel mai frumos al Universului trăit în toată fiinţa umană. Tinereţea este sufletul şi sufletul este tinereţea. Tinereţea este VEDEtot, SIMTEtot, AUDEtot” spunea Gh. Vodă. Deci, Trăieşte clipa! Carpe Diem!

Cu ocazia Zilei Internaționale a Studenţilor, Liga Tineretului din Moldova le-a solicitat câte un mesaj de felicitare Rectorilor celor mai importante instituţii de învăţământ superior din ţară. Vedeţi mai jos mesajul de felicitare a rectorului Universităţii de Stat din Moldova (USM), Gheorghe Ciocanu şi mesajul de felicitare a rectorului Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), Grigore Belostecinic.

Mesaj de felicitare din partea rectorului Academiei de Studii Economice din Moldova,

Grigore BELOSTECINIC, prof. univ., dr. hab., academician.

Grigire Belostecinic, Rector ASEM Sursa foto: www.europalibera.org
Grigore Belostecinic, Rector ASEM Sursa foto: www.europalibera.org

 „Dragi studenți!

Vă felicităm cu ocazia Zilei Internaţionale a Studenţilor, zi care se încadrează în anotimpul cel mai plin de lumină şi speranţă al vieții – tinerețea. Vă invit să gustați cu lăcomie din această stare care se numește studenție și să valorificați apoi orice formulă, teză, algoritm sau relație.

Studenția  reprezintă nu atât o perioadă a vieţii, cât o stare de spirit, de efect al vârstei şi o calitate a imaginaţiei. Fiecare dintre Dvs.,  cei peste 100 000 de studenți care învățați astăzi în Universitățile din Republica Moldova, ați legat noi prietenii, ați fost provocați să le mențineți pe cele vechi, ați pierdut ore întregi în cluburi și apoi ați mers direct în sala de lectură, ați învățat că și nota 5 vă face fericiți, v-ați maturizat și ați primit cadou mai multă libertate. Ați învățat că și mâncarea de la cantină e foarte bună, dacă nu o aveți pe mama lângă voi și ați învățat să prindeți bucuria fiecărei clipe, să trăiți studenția la maximum. Și noi, profesorii am trecut prin aceste clipe…

Fie ca-n activitatea Dvs. să aveți  doar realizări şi performanţe! Fie ca munca de zi cu zi pe care o depuneți la facultate să vă aducă împlinirea viselor! Tuturor studenţilor şi tinerilor, indiferent dacă sunt la început sau la sfârşit de cale, le dorim la mai mult şi la mai mare!”

 Mesaj de felicitare din partea Rectorul Universităţii de Stat din Moldova,

Gheorghe CIOCANU, prof. univ., dr. hab.

Gheorghe Ciocanu, rector USM. Sursa foto: www.estu.md
Gheorghe Ciocanu, rector USM. Sursa foto: www.estu.md

„Stimaţi studenţi, dragi tineri,

În zilele apropiate vom sărbători Ziua Internaţională a tineretului studios. Este o fericită ocazie de a vă adresa vouă, celor tineri, energici şi curajoşi sincere urări de bine. Vă aparţine viitorul, veţi construi acest viitor şi-n dependenţă de aceasta aveţi marea şansă să consolidaţi şi să stăpâniţi acest viitor. Sunteţi resursa cea mai valoroasă şi simultan cea mai sensibilă, care avansează şi se impune în orice segment al societăţii. În cadrul Universităţii de Stat din Moldova cooperăm cu toate organizaţiile de tineret şi această cooperare ne impulsionează şi consolidează dialogul constructiv între cei doi actori: personalul studenţesc şi cel didactic. Această colaborare o consolidăm ca o investiţie în dezvoltarea multilaterală a tineretului studios, ca o formare a tânărului pentru viitor, deoarece un stat dezvoltat poate fi fundamentat pe o economie bazată pe educaţie, cunoaştere, cercetare şi inovare. Vă urăm să ne trăiţi sănătoşi, demni, curajoşi, corecţi şi drepţi în faţa tuturor încercărilor timpului!”

Amintim că Ziua Internaţională a Studenţilor este sărbătorită în fiecare an pe 17 noiembrie şi a fost declarată sărbătoare oficială încă din anul 1941, ca urmare a revoltelor studenţeşti de la Praga. Aceasta este ziua în care lumea a realizat faptul că vocea studenților e importantă pentru societate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.