Integrarea țării în Uniunea Europeană sau Uniunea Vamală Euroasiatică….

La   7 mai curent, cîțiva membri ai Clubul Diplomaților din cadrul  Ligii Tineretului din Moldova au avut ocazia de a participa în cadrul unei noi şedinţe a Clubului de presă din Chişinău, organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în incinta cafenelei “Trattoria della Nonna”, situată pe strada Kogălniceanu din Chișinău.

IMG_7884_resPrincipalii invitaţi au fost şeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola , ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova, Robert Kirnag,  jurnalista Valentina Ursu, bloggerul Vlada Ciobanu  precum şi consultantul politic, domnul Sorin Hadârcă.

Subiectul întîlnirii a fost unul contoversat,”Unitatea unei națiuni europene, în contextul divizării societății cu privire la integrarea țării în Uniunea Europeană sau Uniunea Vamală Euroasiatică”. Sa discutat mult și despre teme actuale importante, cum ar fi: vectorul de intergrare europeană a Republicii Moldova; problemele pe care Moldova le confruntă în zilele de azi precum corupţia, sărăcia şi nivelul educaţional scăzut. Deasemenea, ambasadorul slovac a ţinut să împartăşească experienţa statului său, în vederea aderării Slovaciei în cadrul Uniunii Europene. “Doar atunci când am fost uniți ca cetățeni ai Slovaciei, am reușit. Am pierdut multă energie în luptele naționale și identitare. Pentru a reuși să ajungem la unitate națională, a trebuit să găsim consens la nivel intern si extern, să avem un interes național, o viziune strategică unică și să fim uniți” a susținut el.

Spre finalul întîlnirii, invitaţii au fost dispuşi să răspundă la întrebările date de către public. Atmosfera a fost una agreabilă, avînd drept rezultat petrecerea unui dialog constructiv.

Tinerii diplomați din cadrul Ligii Tineretului sunt interesați de tot ceea ce ține de integrarea Moldovei în UE și vor contribui cu toate forțele și sub toate aspectele, ca procesul să  deruleze cît mai rapid.

Autor: Membru al Clubului Diplomaților din cadrul LTM, Triboi Valentin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.