Ion Curmei – despre BAC și sistemul de învățământ “La noi în țară tot este un viitor, dar trebuie să lupți mult mai mult”

ion curmei liga tineretului
Joi,7 iunie, Ion Curmei, Președintele LTM a fost invitat în cadrul jurnalului de știri ProTV Chișinău, ora 22:00, cu Speranța State, unde a vorbit despre rezultatele sesiunii de bacalaureat din acest an, sistemul de învățământ, dar și despre perspectivele învățămintului superior.

Intervievat de către prezentatoare despre cum i s-au părut rezultatele sesiunii de bază a Bacalaureatului, Ion Curmei a declarat “Chiar daca anul acesta media a fost un pic mai mare, oricum tineretul nostru poate mult mai mult. Per general pe tara, media examenului de bacalaureat este inca mica si rezultatele nu sunt cele mai bune, de aceea parerea nu este aceea care trebuie sa fie, nu este o parere buna” generalizînd, putem spune că tinerii noștri mai au de învățat și rezultatele pot fi mai bune și trebuie să fie schimbarea spre bine.
Președintele susține măsurile de securitate care previne fraudarea examenelor “Este bine ca sunt aceste masuri, pentru ca atunci cand nu erau, elevii stiau ca chiar daca nu aveau sa invete, venea cineva si le aducea foite cu raspunsuri, sau sa conteze pe parinti care vor face o intelegere cu directia scolii.
Învățatul peste hotare e la modă poate din cauza instituțiilor mai calificate sau cadrelor didactice profesionaliste în domeniu”Mai intai de toate s-a creat o moda ca peste hotare este mai bine sa inveti, da intr-adevar la noi calitatea studiilor inca nu este cea mai buna, aici sunt de vina si salariile la profesori pe care nu ii motiveaza sa se dedice cu suflet la munca. Aici a fost si coruptia care era foarte mare in institutiile de invatamant. ”
La noi în țara tot este un viitor, dar trebuie sa lupti mult mai mult pentru ca dupa ce termini studiile sunt multe impedimente in procesul de angajare. Aici este cumatrismul nostru bine afisat, relatiile personale si partea financiara.”
Ion Curmei a menționat că din propria experiență voluntariatul și activitățile extracuriculare dezvoltă abilitățile de comunicare și cele organizatorice “Noi facem destul de multe proiecte pentru a implica tinerii in cadrul activitatilor sociale, a ridica nivelul de patriotism. Autoritatile ar trebui sa schimbe un pic sistemul dinauntru, aici este vorba de momentul angajarii, atunci cand tinerii termina studiile ei trebuie sa stie ca vor fi incadrati in campul muncii pe merit, nu pe relatii personale.”
Luând în considerație faptul că tinerii au nevoie de mai mult decât oferă liceul sau facultatea, Ion Curmei propune tinerilor să facă parte din Liga Tineretului din Moldova unde și-ar putea dezvolta personalitatea, ar putea cunoaște lucruri noi într-un domeniu anumit.

Îndemnăm tinerii cointeresați, activi, curioși să se alăture echipei Ligii Tineretului completând acest formular http://bit.ly/29eO1ft

Interviul integral îl puteți urmări aici

Reamintim că Liga Tineretului din Moldova este o organizație neguvernamentală, nonprofit și apolitică, înființată la inițiativa unui grup de tineri în scopul creării unor posibilități pentru toți tinerii care doresc să aducă o schimbare în viața lor și a celor din jur, are misiunea de a armoniza activitatea tinerilor prin diverse proiecte cultural, științifice, social-educative.

Sursa: PRO TV

Articol realizat de Ion Railean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.