Iulia Stratu și-a realizat visul !!

Datorită Departamentului Social, Cultură și Sport al Ligii Tineretului și oamenilor cu inimă mare, Iulia Stratu- fetița de 8 ani, din Satul Puțintei, Raionul Orhei, născută cu probleme de vedere, și-a realizat visul cel mare, de a-și recăpăta vederea. În urma proiectului «O rază de lumină pentru Iulia» a fost colectată suma necesară pentru operație și reabilitare.

La data de 3 februarie curent, membrii Ligii Tineretului au fost în vizită la Iulia pentru a afla despre starea ei de sănătate, cât și pentru ai înmâna lucrurile adunate pe perioada campaniei. Oamenii s-au mobilizat și au contribuit cu produse alimentare, haine, cărți,  și jucării pentru Iulia.

“Am pășit cu greu pragul acestei case în care domina sărăcia, însă cel mai îmbucurător mi-a fost faptul să văd bucuria din ochii fetiței, necătând la condițiile grele de trai în care se află. Am observat că lucrurile care pentru noi au o semnificație mică, pentru Iulia înseamnă foarte mult. Iulia este un copil minune, de la ea am învățat o lecție importantă, a pune preț pe lucrurile spirituale, și nu pe cele materiale” ne-a mărturisit Anna-Maria Neagu, membră a Departamentului Social, Cultură și Sport.

Prima intrevenție chirurgicală efectuată la Moscova a fost cu succes, iar acum Iulia se pregătește pentru următoarea, care va avea loc în viitorul apropiat și care îi va readuce definitiv zîmbetul pe buze și cu siguranță se va putea bucura de copilărie alături de semenii ei.

“Am rămas dezamăgită și cu o profundă tristețe după această experiență, dar în același timp  cu speranța că viața Iuliei poate fi altfel. Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor care au colaborat  și au ajutat ca această operație să aibă loc, dar pe lângă fericirea că acum ea vede, persistă o profundă disperare că tot ce vede în jurul ei este mizerie. Cred că Iulia trebuie să vadă alături o familie frumoasă, o casă în care să se simtă în sigurnță și o viață frumoasă înainte” a menționat Djulieta Țâmbal, membră a Departamentului Social, Cultură și Sport.

Ne bucurăm că acest proiect a fost unul de succes și că a ajutat-o pe Iulia să-și recapete vederea. Liga Tineretului  îi va fi alături în continuare și îi va oferi tot sprijinul de care va avea nevoie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.