Lecție publică „Gestionarea corectă a deșeurilor”

           Clubul Ecologiștilor al Ligii Tineretului din Moldova organizează la data de 2 aprilie, între orele 12.00-15.00, în incita Bibliotecii Adam Mickiewicz o lecție publică cu tema  „Gestionarea corectă a deșeurilor”.  

Evenimentul este de fapt un seminar de informare a publicului larg cu privire la problemele legate de managementul deșeurilor în Republica Moldova. Se vor aborda de asemenea soluții pentu acestea, dar și metode de ameliorare a situației actuale.

Speakerii evenimentului vor fi Sergiu Voloc– vice-coordonator al Clubului Ecologiștilor al LTM, student al USM și al  Colegiului de Ecologie, precum și Andrei Pîrţu – student al UAȘM, absolvent al Colegiului Agricol din Țaul.

Fotografia postată de Clubul Ecologiştilor al LTM.    Fotografia postată de Clubul Ecologiştilor al LTM.

În cadrul trainingului veți afla  despre noțiunile generale ale acestui subiect, clasificarea deșeurilor după diverse criterii, și bineînțeles  care este obiectivul Strategiei Naționale de gestionare a deșeurilor. Organizatorii vor aborda și aspecte ca: Principiul Dezvoltării Durabile în domeniul gestionarii deșeurilor, cum putem soluționa problema gestionării deșeurilor menajere, colectarea selectivă, dar și cele  5 motive de bază pentru o colectare separată.
Participanții vor învăța ce pot face pentru a reduce numărul gunoiștelor utilizînd  Regula a 3R și cum să recicleze creativ și frumos.

Fotografia postată de Clubul Ecologiştilor al LTM.

Trainingul va avea o parte interactivă în care participanților li se vor da niște însărcinări distractive ce îi vor ajuta pe viitor la cultivarea unor deprinderi de gestionare corectă a deșeurilor. La fel, vor fi prezentate o serie de filmulețe cu caracter educativ și de informare care vor pune accent pe importanța reciclării deșeurilor și stimularea societății de a contribui la bunăstarea naturii.

Amintim că evenimente asemănătoare sunt organizate periodic de Clubul Ecologiștilor al LTM, de aceea nu ezitați să îi urmăriți pe pagina lor de facebook