Liga Tineretului – prezentă la deschiderea celui de al patrulea Oficiu de Informare a Parlamentului Republicii Moldova la Orhei

IMG_8440

Într-o societate în care democrația este un simbol al progresului, orice acțiune pentrupromovarea și pentru consolidarea acesteia este o indispensabilitate. Pe 15 septembrie curent, întreaga lume a sărbătorit Ziua Internațională a acestei forme de guvernare și de organizare statală, despre care Churchill spunea că deși are defecte, este cel mai bun sistem politic inventat de omenire până acum. În acest context, în Republica Moldova a avut loc deschiderea oficială a celui de-al patrulea Oficiu Teritorial de Informare a Parlamentului Republicii Moldova la Orhei, care va avea în subordinea sa solicitările din Orhei, Telenești, Sângerei, Șoldănesti, Rezina, Ungheni, Călărași, Strășeni, Criuleni și Dubăsari.

 

IMG_8380La 16 septembrie, oficiali de stat, reprezenți ai Programului de Dezvoltare a Națiunilor Unite, personalități remarcabile din Orhei și desigur, noi, membrii Ligii Tineretului, am participat la inaugurarea acestui oficiu, posibilă datorită spijinului oferit de Programul de Dezvoltare a Națiunilor Unite și a finanțării oferite de Guvernul Suediei. La eveniment au fost prezenți Președintele Parlamentului Republicii Moldova, domnul Igor Corman, Reprezentantul Permanent adjunct al PNUD, doamna Narine Sahakyan, președintele raionului Orhei, domnul Ion Ștefârța, președintele Ligii Tineretului din Moldova, domnul Ion Curmei, personalul proaspăt angajat al oficiului și multe alte persoane curioase și interesate de noile informații care le sunt puse la dispoziție.

În cadrul festivității de deschidere, domnul Igor Corman a subliniat importanța Oficiului de Informare în organizarea unei activități transparente și democratice a Parlamentului, precum și în difuzarea de informații utile pentru toate categoriile de populație. În acest mod, orice cetățean va ști unde să se adreseze atunci când va avea nevoie de ajutor și va putea să se implice în procesul de luare a deciziilor. De asemenea, șeful Legislativului a mai menționat că participarea tinerilor în acest proces este mai mult decât binevenită.

Doamna Narine Sahakyan și-a exprimat felicitările cu ocazia deschiderii IMG_8474Oficiului Teritorial de Informare a Parlamentului, declarând că în acest mod este asigurată o comunicare mai eficientă între structurile de stat și populația țării. La fel, ea s-a arătat mândră de prezența tinerilor la un astfel de eveniment, declarând, cu certitudine, că anume ei sunt viitorul societății în care trăim.

Un moment important în cadrul lansării, a fost discursul ținut de domnul Ion Curmei, Președintele Ligii Tineretului din Moldova, care a afirmat că, prin deschiderea acestor oficii, se creează tot mai multe oportunități pentru tinerii din Republica Moldova, asigurându-se, în același timp, promovarea democrației. În semn de recunoștință pentru sprijinul oferit de Parlament tineretului din Republica Moldova, dar și pentru colaborarea frumoasă pe care o are cu LTM, el i-a înmânat domnului Igor Corman o diplomă de onoare, simbol al respectului profund purtat de membrii Ligii pentru Legislativ.

Amintim că anterior astfel de Oficii de Informare au mai fost deschise la Comrat, la Edineț și la Leova.

 

Autor: Mihaela Raileanu, redactor-șef al site-ului LTM

IMG_8453

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.