“Marșul lui Ștefan cel Mare” – de la Chișinău spre București

 

slids3

 

  După Marea Adunare Națională din 5 iulie, membrii „Tinerilor Moldovei” pornesc în drumul spre București cu numele și chipul Marelui Ștefan al Moldovei în frunte. Mergând pe jos, aceștia vorajunge pe 10 iulie la Ungheni. 

 

Sâmbătă, 11 iulie, mii de oameni se vor aduna la Prut , pentru a arăta că-şi doresc ,,dispariția graniței de pePrut, care frânge dureros trupul viu al națiunii noastre”, după declarațiile organizatorilor. Aici va fi organizat al Treilea ,,Pod de Flori”, care va reactiva conștiința de sine a moldovenilor, unindu-se pentru a duce la bun sfârșit ceea ce au început înaintașii lor în 1990. Dorința de a organiza un astfel de marș al Unirii vine în urma situației în care se află țara noastră.

 ,,Vrem ca mersul nostru pe jos să pună capăt situației grave din prezent și să așeze proiectul Unirii de facto a celor două state ale noastre acolo unde îi este locul – în forurile decizionale ale celor două state, pentru a hotărî detaliile administrative ale Unificării. Nu mai putem suporta aceste lipsuri, acești politicieni, aceste nedreptăți și fărădelegi. Trebuie să ne unim pentru a trăi mai bine, iar semnalul propus pentru impulsionarea procesului natural de Unire este Marșul lui Ștefan cel Mare” ne comunică organizatorii marșului.

Viitorii participanți sunt foarte activi în ceea ce privește organizarea viitorului marș, comunicându-le tuturor și îndemnându-i să participle. În acest sens, Diana Balan, participantă la marş, ne povestește entuziasmată: ,,Marșul lui Stefan cel Mare reprezintă un nou pas pentru istoria Basarabiei. În perioada 5-20 iulie vom parcurge traseul Chișinău-Ungheni-Iași- București, iar în intervalul 13-20 iulie vom vizita diverse locuri din România precum: Marea Neagră, Munții Carpați, Bucovina pentru a vedea cu ochii noștri ce înseamnă Unirea. Îndemn toți tinerii să vină alături de noi pentru a memoriya această vară!”.

 

 

Autor : Veronica Paraschiv, membrul Clubului Jurnaliştilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.