Membrii Clubului Diplomaților au învățat să „citească” trăsăturile umane!

La 23 ianuarie 2014 membrii Clubului Diplomaților au învățat cum pot descoperi caracterul oamenilor studiindu-le fizionomia, în cadrul seminarului „Sinergologia în comunicare”.

Mariana Chiriac, lector
Mariana Chiriac, lector

Lecția a fost ținută de către Mariana Chiriac, lector la ULIM și la Institutul de Criminologie. În baza unor exemple concrete, profesoara le-a vorbit tinerilor despre diferite trăsături ale chipului uman și despre semnificația acestora.

„Cartea de vizită a unui om nu este mâna, așa cum se spune deseori, ci ochii, nasul, urechile, gura, fruntea și sprâncenele. Studiindu-le poți afla foarte multe lucruri despre un om” a afirmat Mariana Chiriac. Profesoara le-a vorbit despre ce spune o formă sau alta a ochilor, a frunții, a nasului,a frunții despre caracterul omului.

Se spune că natura a pus pe fața fiecărui om semnele necesare pentru a-l cunoaște. Fața este oglinda în care se poate citi caracterul unui om, de aceea, studiul aspectului fizic și fizionomic ne arată caracterul omului.

„După un astfel de seminar cred că voi privi mai atent oamenii din jur, pentru a încerca să înțeleg ce spun trăsăturile lor despre ei” a spus Alexei, membru al LTM.

Lectorul le-a recomandat tinerilor să-și aleagă lângă ei oameni mai buni și mai deștepți decât ei, pentru că așa vor putea evolua și chiar schimba unele trăsături fizionomice.

„Vezi ce trăsătură ai în exces și caută `antidotul`. Ești repezit, învață-te să rabzi, ești zgârcit, dăruiește mai mult. Așa îți poți perfecționa fizionomia” le-a recomandat tinerilor Mariana Chiriac. Pe băieți profesoara i-a îndemnat să facă sport chiar de mici, pentru că acesta le poate defini trăsăturile fizice și fizioniomice.

Tema „Fiziognomica” reprezintă prima etapă din cadrul seminarului „Sinergologia în comunicare”. Următoarea întâlnire va avea ca temă „Limbajul corpului”.

Fotografii de Vasile Gutţul, membru al Clubului Diplomaţilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.