Membrii Clubului Jurnaliștilor în vizită la PRO TV Chișinău

Tinerii jurnaliști ai Ligii Tineretului din Moldova au gustat din bucătăria televiziunii, în cadrul unei vizite la postul de televiziune PRO TV Chişinău. 

1

În ultima zi a lunii ianuarie, membrii Clubului Jurnaliștilor și alți membri activi ai Ligii Tineretului din Moldova au mers în vizită la postul de televiziune PRO TV, pentru a vedea cum se lucrează într-o redacție de știri. După ce a prezentat buletinul orei 17.00, jurnalista Anişoara Loghin i-a întâmpinat pe cei 13 tineri şi i-a condus prin holurile şi studiourile redacției.

Jurnalista le-a arătat camera unde reporterii își scriu zi de zi știrile, le-a arătat sala de montaj și studioul de știri. Membrii LTM au rămas surprinși de dimensiunile studioului și a redacției, în general.  „Mă gândeam că sediul PRO TV este mai mare, aşteptam să fie de vreo 4-5 etaje, dar sunt doar 2. În holul redacției sunt expuse o mulțime de diplome pe care le-a obţinut echipa, fapt care prezintă munca depusă de ani de zile, iar acest lucru susține ideea că PRO TV-ul este o televiziune importantă pentru naţiune” a afirmat  Svetlana Gangan, consilier la Clubul Diplomaților.

Jurnalista Anișoara Loghin le-a povestit tinerilor despre procesul de realizare a buletinului de știri, despre munca în redacție și despre activitatea unui reporter din echipa PRO TV Chișinău. Pe lângă faptul că prezintă Știrile orei 17.00, Anișoara Loghin este și reporter. În acest context, a afirmat: „La noi nu există prezentatori care doar citesc ştiri şi pleacă, noi suntem toţi reporteri. Dacă prezentatorii nu merg pe teren, ci doar prezintă ştirile, acest lucru se observă. La alte posturi de televiziune se practică acest lucru, iar asta se simte, de parcă prezentatorii ar juca teatru…”. Jurnalista a mai completat „Eu am făcut absolut orice gen de ştire, începând cu cele despre accidente sau crime şi până la subiecte legate de Transnistria, Rusia sau Vilnius şi asta mă ajută să prezint știrile oamenilor de acasă”.

Tinerii au făcut fotografii în studioul de știri și au fost mulțumiți de vizita la redacție. A fost foarte interesant! Anişoara ne-a răspuns amabil la multe întrebări, fapt care m-au ajutat să decid dacă merg la jurnalism sau nu, în viitor. Am înţeles că e nevoie de foarte multă muncă, că acest serviciu necesită completă dăruire de sine, multă pasiune, dorinţă şi profesionalism” a afirmat Eugenia Tataru, membru al Clubului Jurnaliștilor.

A fost o vizită interesantă, însă scurtă. Mi-ar fi plăcut să vedem mai multe studiouri și să discutăm cu mai mulți jurnaliști” a spus Dorin Lisnic, membru al Clubului Jurnaliștilor al LTM. Un alt membru al Clubului, Alexei Supceanu a spus:  „Sunt bucuros că am reuşit să facem şi fotografii în studioul PRO TV. Mi-ar fi plăcut foarte mult să o cunoștem și pe Cristina Gheiceanu”.

Clubul Jurnaliștilor al LTM preconizează și alte vizite informative în diferite redacții media de la noi din țară și întâlniri cu jurnaliști cunoscuți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.