Membrii Ligii Tineretului au participat în cadrul Forumului Ruso-Moldav din Penza, Rusia

Forumul Ruso-Moldav a avut loc în orașul Penza, Rusia, în perioada 21-26 noiembrie 2016. Care a avut drept scop de a stabili noi colaborări între tinerii acestor două țări.

În calitate de participanți au fost tinerii din diferite organizații, consilii, comitete, instituții de învățământ din Republica Moldova și Rusia. Din Republica Moldova au fost implicați în cadrul proiectului 20 de tineri dintre care și membrii Ligii Tineretului.

Timp de 3 zile tinerii au fost implicați în diverse dezbateri, mese rotunde, activități practice. Au discutat, au elaborat proiecte pentru o eventuală colaborare între cele două țări, și și-au antrenat și rolurile de oratori prezentând discursuri.

În cadrul Forumului s-a discutat despre relațiile economice, sociale, politice și culturale între Republica Moldova și Rusia, problema transnistreană, proiecte de lungă durată din diverse domenii, care a reunit tinerii la discuții pe alocuri aprinse, dar productive. Oaspeții din Moldova au fost invitați în prima zi la Общественная палата Российской Федерации unde au avut parte de o primire călduroasă și o discuție de suflet.

Participanții au avut un program distractiv-cultural : Teatrul de Dramaturgie din Penza, Sala cu Orgă din Penza, casa lui Mihail Lermontov, Uzina de apă Kuvaka din Kamekca (Rusia), Piața Roșie din Moscova și au cutreierat străzile orășelului admirând clădirile dîn centrul arhitectural al capitalei Rusiei.

“Mi-a plăcut mult atmosfera degajată care a dominat pe tot parcursul proiectului.  Am reușit să ne facem noi prieteni, să planificăm noi proiecte pentru viitorul apropiat, de aceea sper că nu va fi ultimul Forum Ruso-Moldav, pentru că evident trebuie să existe o continuitate la tot ceea ce s-a petrecut acum” a spus Mihaela Josanu, coordonatoarea Ligii.

 

 

Sursa photo: penzanews

Autor: Valeria Dumitriu 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.