Membrii Ligii Tineretului în vizită la Parlamentul RM

Clubul Juriştilor al Ligii Tineretului din Moldova în colaborare cu Cristina Frinea, asistent universitar la Catedra Drept Public, ASEM, au organizat la data de 18 octombrie o vizită la Parlamentul Republicii Moldova.

Participanții au avut ocazia să vadă clădirea renovată a parlamentului, având acces la: sala Europa – unde au loc diverse întâlniri oficiale; sala de conferințe – în care jurnaliștii acreditați își desfășoară activitatea, fiind organizate și conferințe de presă cu deputații; sala de ședințe – unde în zilele de joi și vineri deputații își dau întâlnire.

dsc_0815

Membrii au vizionat un filmuleț care prezintă succint informația cu privire la instituția parlamentară, și anume cum funcționează, modul în care sunt elaborate și adoptate legile, dar şi cum decurge procesul legislativ.

În cadrul acestei activități voluntarii au fost provocați să simuleze o declarație în calitate de deputat.

“Eu ca deputat aș aborda o varietate de probleme. În primul rând reîntoarecerea cetățenilor noștri acasă, elaborarea și implimentarea unor planuri de investiții, crearea locurilor de muncă, ceea ce ne-ar permite să realizăm baza acestei statalități. Cunoaștem în ce situație suntem la etapa actuală, avem nevoie ca cetățenii să revină acasă, de asemenea o economie productivă, copii să aibă parte de parinți, să fie susținuți moral și financiar. Dacă familiile vor fi temeinice, trainice, statul va prospera, problemele vor fi rezolvate” s-a expus Vadic Rață, student la Drept.

dsc_0788

”Stimați studenți, bună ziua. Dacă aș fi eu deputat, aș lăsa la o parte declarațiile populiste, aș lăsa la o parte declarațiile de dragul de a fi spuse si m-aș apuca să lucrez. E foarte ușor să stai la această tribună, să stai în sală și să vorbești, însă este mult mai complicat să faci ceva pentru propria țară. Nu aș sta în sală și nu m-aș juca în telefon, nu aș sta pe facebook, cum din pacate fac unele persoane, dar aș lua o poziție mult mai constructivă. Atâta timp cât fiecare tânar din această sală, fiecare deputat va dori să schimbe într-adevăr ceva în societate, în țara sa natală și se va apuca de treabă, atunci cu siguranța vom dori să rămânem în Republica Moldova, și acei tineri care au plecat vor găsi unde să se întoarcă.” afirma de la tribună Bețivu Maxim, membru al Clubului Juriștilor.

dsc_0770

Tinerii au avut  posibilitatea să lase mesaje în cartea de sugestii și să-și exprime așteptările în legătură cu activitatea Parlamentului, dar şi să făcă fotografii de grup.

Menționăm că Clubul Juriștilor al Ligii Tineretului programează și alte evenimente , proiecte, pentru ai urmări accesați pagina de facebook.

dsc_0764

Autor: Cristina Prijilevschi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.