Membrii LTM au dăruit zâmbete în prima zi de primăvară!

La 1 martie curent, în jur de 150 de mărţişoare meşterite de membrii Ligii Tineretului din Moldova, au fost dăruite trecătorilor, pentru a celebra prima zi a primăverii!

O parte din mărţişoarele realizate au fost distribuite la Gară şi Aeroport, celor care veneau sau plecau din ţară.

„Am adunat o mulţime de emoţii pozitive dăruind mărţişoarele confecţionate chiar de noi. A fost plăcut să aducem zâmbete în prima zi de primăvară cetăţenilor Moldovei, dar şi unor turişti veniţi la noi în ţară. Cred că e important să purtăm şi să dăruim mărţişoare, pentru că este o tradiţie deosebit de frumoasă!” a afirmat Ludmila Sârghi, coordonator al Clubului Jurnaliştilor.

O altă parte din mărţişoare au fost donate în scop caritabil organizaţiei Hospice Angelus, care la rândul ei, le-a vândut pentru a aduna fonduri necesare serviciilor pe care le acordă bolnavilor incurabili de cancer. La această iniţiativă s-au alăturat şi un grup de elevi de la Liceul Academiei de Ştiinţă, care au confecţionat şi donat mărţişoare organizaţiei.

Ana Sandu din Departamentului Social, Cultură și Sport al LTM a spus „Am participat pentru prima dată la un asemenea atelier şi mi-a plăcut atmosfera de prietenie și faptul am făcut un lucru nobil. În plus, am căpătat şi niște abilități de confecționare a mărţişoarelor”. Lia Munteanu din același departament a adăugat: „Mi-a plăcut să lucrez în echipă  și cu mare plăcere voi mai participa la astfel de evenimente”.

Amintim că mărţişoarele au fost realizate în cadrul a două ateliere de creaţie, la 15 şi 22 februarie, de către membrii LTM. Scopul acţiunii a fost de a promova tradiţiile naţionale, de a celebra venirea primăverii, dar şi de a ajuta bolnavii aflaţi în îngrijirea organizaţiei Hospice Angelus.

Mai multe fotografii de la evenimente, vedeţi AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.