Memory Club – Dionisie Nipomici: ”Dacă nu realizezi visul tău, vei ajunge să realizezi visul altcuiva.”

received_947815141906148

Memory Club Moldova reprezintă un proiect inedit pentru Republica Moldova, a fost gândit şi creat de un grup de tineri energici, care vin cu sloganul ”Nu există memorie bună şi memorie rea, există memorie antrenată şi neantrenată”. A fost fondat pe data de 8 ianuarie 2014 de către 3 elevi ai liceului Teoretic “Orizont”, filiala Durleşti: Dionisie Nipomici, Cătălin Gangalic şi Serafim Cechir, cu scopul de îmbunătăţire a memoriei.

received_947815055239490Memory Club Moldova este o platformă educaţională care are drept scop îmbunătăţirea şi accelerarea procesului de memorizare prin mnemotehnici.

La data de 7 aprilie, Clubul Jurnaliștilor din cadrul Ligii Tineretului din Moldova a organizat un training pe tema “Tehnici de memorie”, coordonat de către Nipomici Dionisie, elev al Liceului Teoretic ”Orizont”, președintele clubului si olimpic internațional la matematică.

În cadrul acestui eveniment, participanții au însușit diverse tehnici de memorie, precum: Palatul memoriei, ce se divide în mai multe compartimente ca: Metoda formelor, Dominic System și Major System. Acestea procedee ajută la învățarea unei limbi străine, la memorarea secvențelor uriașe de cifre, listelor de cuvinte și obiecte, precum și la dezvoltarea imaginației.

”Publicul a fost interesant și receptiv, astfel mi-au propus propriile idei și au dat o mulțime de întrebări. Mi-a făcut o deosebită plăcere să received_947814931906169instruiesc acești tineri. Consider că această informație va fi utilă și o vor întrebuința, căci cunosc persoane ce au implementat ideea clubului și peste hotare, înființînd o astfel de organizație în Finlanda.

Chiar dacă, în curînd plec la studii peste hotare, clubul nu-și va înceta activitatea, deoarece alți fondatori rămîn în țară. Sper că voi înființa acest club și pe campasul Universității Harvard”, ne spune Dionisie.

În final, tânărul de succes a venit cu un sfat pentru toți semenii săi:
”Căutați-vă domeniul în care sunteți cel mai bun, după care, pregătiți-vă să recurgeți la multe sacrifiicii, ca ,apoi, rezultatul să vă decoreze viața cu fericire.”

 

Liga Tineretului din Moldova aduce sincere mulțumiri lui Dionisie Nipomici și îi urează să aibă parte de o poveste cît mai splendidă la Harvard!

 

Text: Diana Bălan, membrul Clubului Jurnaliștilor din cadrul LTM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.