O discuție de suflet alături de jurnalista Anna Smolnițchi și Clubul Jurnaliștilor

Pe 2 februarie, membrii Clubului Jurnaliştilor ai Ligii Tineretului din Moldova  și-au dat întîlnire cu Anna Smolniţchi – producatoarea proiectului televizat “Istorii Urbane” de la TNT Bravo, moderatoarea emisiunii “Neaţa” și, actualmente, jurnalistă la portalul ea.md. Tînăra a vorbit despre primii pași din cariera sa, despre calitățile unui jurnalist bun, dar şi despre pasiunile sale.

Fotografia postată de Valeria Dumitriu.

Despre cum a ajuns să studieze dreptul în cadrul Universității de Stat, dar și de ce acum muncește departe de ceea ce a însușit la facultate,  Anna le-a vorbit tinerilor care se visează în același domeniu. Ei au mai aflat că, de fapt, ea avea careva tangențe cu jurnalismul încă de mică, și printr-o simplă coincidență, a fost observată în adolescență de către o persoană avizată din sfera TV care a inițiat-o în domeniu, ca mai apoi, acesta să îi fie debutul carierei.

Fotografia postată de Anna Smolnitchi.

Jurnalista a menționat despre cît este de importantă sinceritatea, implicarea, străduința și munca zi de zi în meseria pe care o practică. Aceasta a mai povestit despre cum îmbină multe treburi cotidiene ca să le reușească pe toate. De 7 ani este vegetariană, iar aceasta, după spusele jurnalistei, este o schimbare majoră și cu numeroase beneficii în viața sa. Anna duce un mod de viață activ, practică sportul, dar mai ales alergatul, care este preferatul ei.

La rugămintea membrilor Clubului Jurnaliștilor de a dezvălui regula de aur pe care o respectă pentru a le reuși pe toate, Anna a mărturisit că nu muncește în weekend, doar în cazuri mai speciale sau foarte puțin, dar fără deplasarea la locul de muncă.  De asemenea, face meditație și crede cu tărie în energia care ne înconjoară și cu care ne alimentăm mereu din diferite surse: oameni, momente, hrană, muzică.

Extrem de entuzismată Paulina Gușan, membră a Clubului, a mărturisit: “Întâlnirea cu Anna Smolnițchi a fost ca un balsam pe suflet. Pe lîngă faptul că este un bun jurnalist, are și o sinceritate aparte. Mi-a plăcut foarte mult deschiderea cu care a împărtășit mici secrete din meseria de jurnalist”.

Fotografia postată de Anna Smolnitchi.

“Anna Smolnițchi e excepțională, chiar mi-am dorit foarte mult să o cunosc personal. În cadrul întîlnirii  am aflat informații noi despre jurnalism, și nu doar. Mi-a plăcut foarte mult că am discutat pe diverse teme liber și degajat. A fost un offline sincer ” a menționat Valeria Mirca, membră a Clubului Jurnaliștilor.

Offline-ul a fost plin de mici destăinuiri din viața personală a jurnalistei, dar care, vor rămîne deocamdată știute doar de cei cîțiva tineri care au descusut-o pe Anna Smolnițchi de secrete.

Clubul Jurnaliștilor planifică și alte întîlniri cu jurnaliștii din diverse domenii, de aceea fii cu ochii pe pagina lor de facebook.

Autor: Valeria Dumitriu
Photo: Facebook/Anna Smolnițchi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.