O minune pentru Iulia

Pe parcursul lunii noiembrie membrii Ligii Tineretului au desfășurat o campanie caritabilă pentru susținerea Iuliei Stratu, fetiţa de 8 ani diagnosticată încă de la naștere cu handicap de vedere. Cu susținerea oamenilor mărinimoși, ea își va recăpăta vederea și se va putea integra în societate ca oricare dintre copiii de vîrsta sa.

Pentru cauza Iuliei, Departamentul Social, Cultură şi Sport al Ligii Tineretului a organizat la 23 noiembrie un concert de binefacere cu genericul „O rază de lumină pentru Iulia”, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”. Mai mulţi interpreţi autohtoni, printre care Mariana Mihăilă, Mariana Șura, Laurențiu Popescu, Doina Arseni, Anișoara Dabija, Iana Oleinic, Doinița Gherman, Danny Doba, Corul Cariccio dar și alții au cîntat pentru a-i lumina chipul Iuliei și a celor veniți să o susțină.

Acest concert este organizat în special pentru Iulia Stratu, pentru a aduna suma necesară pentru operație, tratament și, desigur, pentru a îmbunătăți starea financiară a familiei”, a menționat organizatoarea Anna-Maria Neagu.

Scopul primordial al campaniei de caritate a fost colectarea sumei de 37 000 lei necesară pentru intervenția care ar putea salva viața fetiței. Pe site-ul savelife.md au fost donaţi  37 400 lei, la fel şi prin intermediul celor de la Guver24 s-a adunat suma de 3360 euro. Din vânzarea biletelor şi donaţii de la concert au fost obţinuţi 9691 lei, la fel şi mai mulţi agenți economici au fost sensibilizaţi de cazul Iuliei  şi nu au rămas indiferenţi, făcând donaţii băneşti.

A fost o atmosferă tare plăcută, caldă şi prietenoasă. Echipa noastră de voluntari împreună cu toți cei care au fost prezenţi în sală am încercat să aducem o bucurie şi un zîmbet pe fața Iuliei şi cred că ne-a reuşit. Văzînd cum aceasta dansa, zâmbea şi bătea din palme chiar înțelegeam că am realizat ceva frumos şi demn, m-am simțit mîndră că am contribuit la această campanie” a spus Tatiana Savciuc, membră a Clubului Jurnaliştilor.

Membrii cluburilor Ligii Tineretului s-au mobilizat pentru colectarea de produse alimentare, îmbrăcăminte, jucării şi alte bunuri pentru Iulia și familia acesteia. În timpul campaniei, pragul familiei Stratu a fost păşit de mai mulţi oamenii cu inimă bună care au oferit sprijin financiar și material, cât şi optimism pentru a învinge lupta cu boala.

Întrucât starea fetiţei s-a agravat, ea urmează a fi consultată de către un chirurg din Rusia, cât şi de o echipă de medici din ţară pentru a preconiza cît mai curînd operaţia. Mulțumim tuturor celor care au contribuit pentru ca viața Iuliei să capete culoare!

 

Autor: Paulina Gușan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.