O rază de lumină pentru Iulia Stratu

Iulia Stratu este o fetiţă de 8 ani, dar care nu a reuşit să vadă lumea, de fapt, lumea ei este întunericul. Micuţa s-a nascut cu un handicap de vedere care nu-i permite integrarea în mediul social. Doar glasul celor apropiaţi, visul că într-o zi îşi va putea vedea părinţii, va învăţa ca ceilalţi copii, îi mai luminează chipul.

Familia Iuliei trăiește modest, în casa unor rude din satul Puţintei,  Orhei. Părinţii copilei cu greu ţin piept cheltuielilor zilnice. Mama Iuliei, la fel, are probleme de vedere, iar tatăl este unicul ce aduce bani în casă, muncind cu ziua.

Micuţa duce lipsă de lucrurile pe care, în mod obişnuit, fiecare copil le are:  cărţi, jucării, prieteni de joacă. Copila îşi doreşte să poată învăţa de rând cu semenii ei şi să scape de singuratate actuală.

Pentru Iulia dreptul la o viaţă normală costă 37 000 lei, bani pentru  operaţia ce îi va permite să vadă. Intervenţia chirurgicală poate fi realizată în Moldova. Toată speranţa părinţilor este pusă în oamenii de bună credinţă, care au donat bani şi continuă să o facă pentru a îndeplini visul fetiţei.

stratu1

Astfel, Departamentul Social, Cultură şi Sport al LTM  a hotărît să îi ofere o mînă de ajutor pentru realizarea visului ei. Membrii departamentului susținuți de întreaga echipă a LTM , dar și de alți oameni mărinimoși organizează o campanie pentru susţinerea familiei şi colectarea banilor necesari pentru operaţie. Un concert de caritate cu genericul „O rază de lumină pentru Iulia” este organizat pe 23 noiembrie, ora 18:00 , la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, iar banii din vînzarea biletelor vor ajunge în contul familiei.

La concert vor susţine un recital de muzică și dans mai mulţi interpreţi și grupuri autohtone precum: Mariana Mihăilă, Doiniţa Gherman, Laurenţiu Popescu, Danny Doba, Doina Arseni, Anişoara Dabija, Iana Oleinic, Tatiana Spînu, Vlad Codreanu, Serghei Ursachi, Alexandru Carabețchi, Sis & Bro (Ninni’s Group)  şi Corul Capriccio. Evenimentul va fi prezentat de Anatol Melnic.

Toţi cei care doresc să aducă o rază de lumină în viaţa Iuliei Stratu o pot face prin procurarea unui bilet la concert, preţul cărora variază între 50-100 lei. Deasemenea pot aduce produse alimentare, haine, jucării şi cărţi la sediul Ligii Tineretului din Moldova. Iar utilizatorii Moldcell pot expedia un sms la numărul 0445, echivalent cu o donație de 30 lei.

Donații puteți face aici, dar și aici.
Pentru oricare informații suplimentare o puteți contacta pe coordonatoarea Departamentului Social, Cultură și Sport, Anna-Maria Neagu (tel. 079341211). Este disponibilă și pe pagina ei de facebook să răspundă la oricare întrebări.

Haideți să-i colorăm viața Iuliei !! 

 

Autor: Paulina Gușan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.