Procurorul canadian Bill Hogle la Liga Tineretului din Moldova

 

DSC_1264Pe data de 26 septembrie curent, membrii Ligii Tineretului au avut ocazia să-l întâlnească pe procurorul canadian William Bill Hogle, aflat în vizită în Republica Moldova în cadrul programului Advocacy in Moldova, organizat de Universitatea Leavitt din Canada.
Având o experienţă bogată în domeniul juridic, unde activează cu succes, Bill pune accentul principal pe drepturile familiei şi pe urmărirea penală la nivel federal. De asemenea, el posedă cunoştinţe vaste în problemele legate de drepturile copiilor, în problemele din sfera politică şi cea academică. De asemenea, Bill funcţionează în calitate de voluntar în diverse organizaţii, precum: Asociaţia Avocaţilor din Canada, Societatea Învăţământului Juridic din Alberta şi în alte organizaţii cunoscute la nivel internaţional.DSC_1272 În 2010, ela fost denumit Consilierul Reginei; în 2011, reprezentant al Directorului Procuraturii Publice şi în 2013, reprezentant al Ministrului Comisiei de Servicii Sociale privind Violenţa în Familie şi Evaluarea Deceselor.
Activitatea lui Bill Hogle
i-a făcut curioși şi pe studenţii din Republica Moldova, cu care el a acceptat să se întâlnească. Iarde minunata oportunitate de a discuta cu Bill au beneficiat nu doar studenţii de la facultăţile de drept, dar şi voluntarii din cadrul organizaţiei Liga Tineretului, care l-au întâmpinat cu multă bucurie şi care i-au adresat întrebări legate de domeniul juridic și de cel al culturii. În urma discuţiei, Bill şi-a exprimat admiraţia sinceră faţă de tinerii voluntari care activează în Republica Moldova şi a rămas impresionat de curajul şi de pasiunea cu care aceştia se implică în astfel de proiecte. Pe lângă subiectele juridice, Bill le-a vorbit tinerilor voluntari despre impresiile pe care i le-a lăsat Republica Moldova pe parcursul celor două săprămâni în care s-a aflat aici, dar și despre diferențele dintre țara noastră și Canada.
La sfârşitul discuţie
i, lui Bill Hogle i s-a înmânat o diplomă de recunoștință pentru colaborarea cu Liga Tineretului și a fost invitat să revină cât mai curând în Moldova.

autor  Diana Ciobanu, membră a Departamentului Social, Cultură și sport din cadrul LTM

DSC_1275

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.