Proiect de voluntariat în cadrul Ligii Tineretului din Moldova “Un pas înainte spre inimile bune”

10748829_692621677500404_1052922392_n

La data de 29 octombrie 2014, un grup de voluntari al Ligii Tineretului din Moldova din  Colegiul Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău (CNVVC), împreună cu managerul educaţional al LTM  și coordonatorul reprezentanței LTM din Stăuceni– Svetlana Gangan, au efectuat o vizită oficială în Orăşelul Copilăriei “Concordia” din satul Pârâta, raionul Dubăsari. 10799508_692621594167079_1207634618_n

CONCORDIA Moldova a fost fondat în anul 2004 şi reprezint cel mai mare ONG care asigură servicii sociale întreg teritoriul Republicii Moldova, fiind “avocatul și vocea săracilor și orfanilor”.

240 de copii orfani și din familii social-vulnerabile locuiesc în centrul de plasament pentru copii “Concordia”, în Orășelul Copilăriei din satul Pîrîta și în Casa “Concordia” din Chișinău. Circa 90-100 de persoane în etate din familii socialvulnerabile locuiesc în 7 Centre Sociale “Concordia”, iar alte 3 centre sociale sunt focusate pe lucrul cu familiile aflate în situații de criză. Aproximativ 2500 de beneficiari, dintre care 300 de copii, primesc zilnic un prânz cald, ajutor la domiciliu, pachete de supravieţuire și afecțiune în cele 28 de cantine sociale din 21 de sate. Cea mai mare parte din donații sunt finanțate de organizații din Austria, Liechtenstein, Elveția și Germania.

Prietenii “Concordiei”

În fiecare activitate pe care o întreprindem pentru și în numele copiilor, tinerilor și bătrînilor noștri, avem alături voluntarii, angajații, partenerii, colaboratorii și sponsorii noștri. Fiecare contribuie, cu un ajutor, la construirea viitorului copiilor, a tinerilor și a familiilor nevoiașe.

10752089_692621324167106_1829039626_nSunt ei, prietenii noștri, care numai cînd privesc către copii, părinți, familii, dau lumii mai multă speranță, sunt cei care găsesc timp pentru orice problemă și orice nevoie a celor neajutorați.

Dorind şi ei să devină prietenii “Concordiei” , grupul de voluntari din CNVVC a efectuat o vizită oficială la COC (“Concordia Orăşelul Copilăriei”) Programul de voluntariat a inclus în sine şi un mic concert cu cântece, poezii, poveşti, ghicitori şi jocuri distractive. Astfel,voluntarii au reușit să capteze clipe prețioase de fericire alături de micuții Concordiei, oferindu-le mici cadouri și motivîndu-i pe copii să lecturee, danseze, cînte și să se joace.

Scopul primordial al acestei vizite a fost, de fapt, comunicarea cu copii care au rămas departe de grija şi de dragostea părintească. Ei s-au implicat cu receptivitate în activitatea organizată, au dus discuţii sincere şi la acelaşi nivel (indiferent de vârstă) cu elevii-oaspeţi, au efectuat schimb de contacte pentru a prelungi discuțiile cu noii prieteni. 

Concertul a fost precedat de o excursie prin “regatul Concordiei”. Căsuţele amenajate în stil modern, magazinele locale cu10524978_692621544167084_1106024445_n bani-ursuleţi (stimulente pentru comportament şi studii exemplare), atelierele de creaţie (împodobite cu lucrările fascinante ale copiilor), stejarul secular cu tulpina gigantică şi ramurile larg întinse spre cer (fiind monument al naturii protejat de stat), punctul sanitar dotat cu tehnică performantă de ultimă generaţie – toate acestea au lăsat o impresie plăcută asupra voluntarilor.

Avînd dorinţa da a se implica în continuare în activităţile de voluntariat în cadrul Ligii Tineretului, grupul de voluntari intenţionează să efectueze în continuare vizite (implicând acte de binefacere) la acest Centru de Plasament pentru Copii, dar şi la alte instituţii cu acest profil.

Această vizită a fost efectuatî cu ocazia Săptămînii Naționale a Voluntariatului din Moldova, care s-a desfășurat în perioada 19-26 octombrie. Voluntarii LTM au efectuat un șir de evenimente legate de voluntariat în diferite instituții din Moldova.

Workshop cu tema „Impactul drogurilor asupra societății și importanța voluntariatului”

Fapte BUNE pentru suflete LUMINOASE!!!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.