Tinerii jurnaliști ai LTM învață să scrie știri!

Marți , 28 ianuarie în incinta ASEM s-a desfăsurat trainingul „Știrea de la concept la realizare”, la care au participat membrii Clubului Jurnaliștilor din cadrul Ligii Tineretului din Moldova.

aaTrainingul a fost ținut de către Daniela Hadei jurnalistă la „Ziarul Național” în conlucrare cu Ludmila Sârghi, lector la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării. În cadrul trainingului participanții au învățat ce este o știre, care este structura acesteia, cum să aleagă subiectul și cum să realizeze o știre interesantă și utilă pentru public.

Daniela Hadei a menționat: „Scopul seminarului a fost ca tinerii din cadrul Clubului Jurnaliștilor să cunoască care sunt genurile informative în jurnalism, ce reprezintă știrea și care sunt etapele de realizare ale unei știri. În timpul seminarului, tinerii au fost receptivi și au manifestat interes față de curs”.

Felcia Rusu, membru a Clubului Jurnaliștilor a spus: „Trainingul a fost unul interesant, materialul prezentat de moderatori ne-a făcut să intrăm în esență, să înțelegem cu adevărat ce este o știre. Abia aștept să ne punem cunoștințele în aplicare’’.

Specificăm ca tinerii au avut posibilitatea să-și aplice cunoștințele în practică și să realizeze individual câte o știre de la diferite evenimente din cadrul Ligii. Clubul Jurnaliștilor preconizează realizarea a astfel de traininguri săptămînal, iar cei interesați de jurnalism se pot alătura Clubului.

A realizat Marina Oriol,

membru al Clubului Jurnaliștilor al LTM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.