Ziua internațională a drepturilor omului

Marți, 10 decembrie 2013, la ora 09.00, Liga Tineretului din Moldova a participat la o întrunire de lucru organizată de partenerii organizației, Centrul pentru Drepturile Omului din Moldova. Tema întrunirii a fost: “Implementarea Planului național de acțiuni în domeniul drepturilor omului pe anii 2011-2014. Rolul şi aportul autorităţilor publice locale: probleme şi căi de îmbunătăţire a situaţiei în domeniu”.Ziua Internaţională a Drepturilor Omului

La reuniune au fost invitaţi reprezentanții autorităților publice locale, membrii Comisiei pentru implementarea planului naţional de acţiuni în domeniul drepturilor omului pe anii 2011-2014, parteneri externi ai CpDOM.

Obiectivul întrunirii a fost identificarea dificultăților cu care se confruntă autoritățile publice locale în implementarea PNADO; a eventualelor soluții pentru asigurarea realizării acțiunilor din PNADO; modalităților de cooperare între CpDOM şi autorităţile publice raionale.

La întrunire, a fost prezent și președintele LigiiTineretului din Moldova, Ion Curmei, care manifestă un interes deosebit față de problemele cu care se confrunta tinerii la momentul actual.

Liga Tineretului din Moldova are ca scop apărarea drepturilor omulu și mai ales a tinerilor de pe întreg teritoriul Moldovei.

Întrunirea a avut loc la Chişinău, în sala Sala Courtyard a Hotelului Codru.

Tot la 10 decembrie s-au consemmnat 65 ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului.

Svetlana Raileanu,

consilier Liga Tineretului din Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.