ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FAMILIEI în Chișinău

    Ziua Internațională a Familiei se sărbătorește la data de 15 mai în întreaga lume, astfel cu acest prilej la Chișinău  s-a organizat o manifestare dedicată acestei zile. Evenimentul a fost inițiat de Clubul Familiilor Fericite , sub egida Guvernului R. Moldova, în parteneriat cu Agenţiile ONU acreditate la Chişinău,  care a avut drept scop sensibilizarea opiniei publice și de a sublinia importanța familiei nu numai în viața personală, dar și a societății.

Evenimentului și-a luat startul în fața Magazinului Unic, unde a pornit Marșul Familiilor Fericite care a avut un traseu până la Arcul de Triumf din PMAN. În timpul marșului cei implicați în acțiune au strigat lozinci și au îndemnat oamnii să-și respecte familia.

„Evenimentul a fost organizat pentru cei care își iubesc familia”  susțin organizatorii evenimentului. Genericul sărbătorii a fost FAMILIE SĂNĂTOASĂ – SOCIETATE PUTERNICĂ.

Ajunși la destinație participanții au ascultat Imnul Familiei, după care au urmat cîntece, dansuri și concursuri pentru părinți și copiii lor.

“Ziua familiei este un eveniment care merită să fie organizat în fiecare an, la care au fost doar zîmbete şi dispoziţie bună. Spre mirarea mea şi de asemenea spre bucuria mea, au participat persoane care au ieşit la o simplă plimbare în weekend, dar fiind interesaţi s-au alăturat”, afirmă Căpățina Victoria, volutar în cadrul evenimentului.

Obiectivul principal al acestei zile este de a accentua importanţa familiei şi de a promova valorile familiei – egalitatea, dragostea, respectul, împărţirea echitabilă a responsabilităţilor casnice, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor în etate.

“Acest eveniment a stîrnit voie bună pe străzile capitalei. Am avut mare placere să particip. Marșul arăta într-adevăr asemenea unei familii mari unde persistă armonia şi voia bună”,  ne-a împărtășit Alina Samanati, participantă  la Marșul Familiei.

Sărbătoarea a durat cinci ore necătând la vremea de afară care a jucat feste pe alocuri, făcând o glumă chiar și cu fustița moderatoarei de pe scenă în timp ce anunța următorul număr artistic.

                                                                                                       Cerneavschi Alina

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.